На Сумщині сертифікація лісів FSC проходить успішно

Розпочатий навесні цього року процес сертифікації лісу у державному підприємстві «Кролевецьке лісомисливське господарств» завершився успішно.

Підприємство дістало позитивну оцінку відповідно до вимог сертифікаційних стандартів лісоуправління Лісової опікунської ради (Forest Stewardship Council) та першим серед підприємств Сумського ОУЛМГ отримало сертифікат, що відповідає вимогам FSC з системи ведення лісового господарства (Forest Management certification, FM) та ланцюга постачання (Chain of Custody (COC) certification).

«Лісова сертифікація дає ряд переваг. Це і вихід на ринки держав, які використовують виключно деревну продукцію з сертифікованих лісів, це і незалежна гарантія для клієнтів-покупців, посередників та інвесторів щодо контролю за якістю лісової продукції», – переконаний директор Кролевецького підприємства Олександр Посошенко.

Під час проведення аудиту ведення лісового господарства, було відмічено, що існуюча на підприємстві система лісоуправління забезпечує невиснажливе ведення, відтворення, збереження та використання лісових ресурсів.

Нагадаємо, що лісова сертифікація – це оцінка відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. Метою лісової сертифікації є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства шляхом виконання відповідних загальновизнаних і таких, що заслуговують на довіру, стандартів.

Наразі на стадії завершення процес сертифікації лісу у Середино-Будському лісгоспі.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ