Тростянецький «Лісовичок» – улюблене місце для відпочинку

 

Теплої пори року у «Лісовичку» завжди людно. Мешканцям Сумщини добре відоме це місце відпочинку. Розпочав «Лісовичок» своє активне життя у 2013 році і став улюбленим місцем відпочинку для багатьох відвідувачів.

Для тих, хто ще не встиг там побувати, нагадаємо, що «Лісовичок» – це рекреаційний комплекс, який знаходиться у сосновому бору Литовського лісництва Тростянецького лісгоспу на березі річки Ворскла.

«У рекреаційній ділянці «Лісовичок» є готельний комплекс, до якого входить два окремі дерев’яні будиночки на чотири номери та двоповерхова будівля на 8 номерів. Всі номери зі зручностями. Працює готельний комплекс протягом всього року», – говорить директор Тростянецького лісгоспу Віктор Зубко.

Є у «Лісовичку» і сезонні будівлі. До послуг відпочиваючих упорядковані пляжі, п’ять альтанок, бесідка на 25 чоловік закритого типу з утепленням, бесідка на 40 чоловік, чотири альтанки на пірсі над річкою, понад 15 столиків для відпочинку, дитячий гральний майданчик, волейбольне та футбольне поля. Хто вже встиг побувати тут на відпочинку, байдужим не лишився.

«Територія бази забезпечена питною водою, літнім душем, вбиральнями та контейнерами для сміття. Надаються послуги з оренди мангалів та продажу дров для мангалів. Любителям відпочинку у наметах теж окремо відведене місце», – продовжує директор підприємства.

Створення та розвиток рекреаційної ділянки вартувало лісгоспу у майже у 4,5 млн. грн. Та тростянецькі лісівники переконані, що воно того варте.

За роки свого функціонування база відпочинку полюбилася не лише жителям тростянеччини, а, без перебільшення, стала брендом області.

«База функціонує з 1 серпня 2013 року і за весь період її діяльності підприємство отримало 2,3 млн. грн. чистого прибутку. То ж понесені витрати очікуємо відшкодувати до кінця 2020 року», – говорить Віктор Зубко.

Живе «Лісовичок» активним життям у холодний період року. Свято «Масляної», Водохреща та інші стали щорічною традицією тростянецьких лісівників, на які вони завжди запрошують усіх бажаючих.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ