На Сумщині мережа лісових автомобільних доріг збільшується

З кожним роком підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства додають до мережі автомобільних лісових шляхів нові кілометри. Цьогоріч лісова дорожня карта сумських лісгоспів знову збільшилась.

 

«Всього лісгоспи збудували 20,5 кілометрів доріг з твердим покриттям при плані 18 км, та 15,1 км земляного полотна під будівництво доріг у наступному році, при плані 14,2 км. На даний час ще продовжується будівництво доріг у Шосткинському та Кролевецькому підприємствах. Решта підприємств вже повністю завершили всі роботи», – коментує начальник відділу використання лісових ресурсів та маркетингу Сумського ОУЛМГ Василь Коломієць.

 

Лідерами будівництва лісових доріг у цьому році стали Середино-Будські лісівники, вони збудували 5,6 км дороги, виконавши взяті планові зобов’язання на 140%, спорудили 2 км земляного полотна та на 2-х кілометрах дороги попередніх років створення провели ремонт дорожнього покриття.

 

Також понад план спрацювали у Сумському лісгоспі: з запланованих 1,34 км, сумські лісівники збудували 3 км дороги з твердим покриттям та 3 км земляного полотна (при плані 1 км).

 

Решта підприємств Сумського ОУЛМГ виконали взяті зобов’язання у межах плану.

 

До слова, почали сумські лісівники будувати лісові дороги у 2008 році і за десять років встигли спорудити майже 300 км лісових шляхів.

 

 

 

 

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ