Програма виїзної колегії Сумського ОУЛМГ була насиченою

Чергова колегія, яка днями відбулась у Сумському ОУЛМГ, була виїзною. ЇЇ програма включала відвідування двох державних підприємств управління: Тростянецького та Охтирського.

«Головне завдання лісівників – раціональне ведення лісового господарства, у кінцевому результаті якого – високопродуктивні лісові насадження. Виростити сіянці, посадити їх, створити оптимальні умови для розвитку, вчасно доглянути тощо. Це комплекс багаторічної щоденної праці всього колективу підприємства. Далі, зібрати стиглі лісові насадження і ефективно та максимально економічно вигідно реалізувати зібраний лісовий урожай. Натомість, якісно підготувати грунт під посадку нового лісу і знову повторити комплекс необхідних робіт. Щоб в умовах нинішньої ринкової економіки спрацювати на прибуток, потрібно йти у ногу часом: впроваджувати сучасні технології, шукати шляхи заощаджень. Мета практичної частини нашої колегії – подивитись, як організували комплекс лісогосподарських робіт у Тростянецькому та Охтирському лісгоспах. Та кращі здобутки цих підприємств запровадити у себе», – прокоментував мету зібрання начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець.

Програма практичної частини колегії включала відвідування Тростянецького, Нескучанського й Литовського лісництв Тростянецького лісгоспу та Олешнянського лісництва Охтирського лісгоспу.

У ході практичної частини колегії до керівництва та директорського корпусу управління долучились керівники Тростянецького району.

У Тростянецькому лісгоспі учасники колегії побували у центральній садибі підприємства, відвідали Офіс лісництв, розсадник декоративних порід Нескучанського лісництва, котельний комплекс, оглянули базовий лісовий розсадник та у цех переробки деревини Тростянецького лісництва, лісову автомобільну дорогу цьогорічного будівництва Нескучанського та Краснянського лісництв, а також оглянули ряд ділянок лісових культур лісгоспу та побачили роботу ланцюгового роторного мульчера.

У Олешнянському лісництві Охтирського лісгоспу учасники колегії мали змогу побачити роботу молотково-роторного мульчера TMC CANCELA та оцінити стан лісових культур після весняного їх догляду цим агрегатом.

Далі, на рубках головного користування лісгоспу, охтирські лісівники представили увазі відвідувачів роботу комплексу по виготовленню технологічної тріски та власноруч спорудженої машини для пониження пеньків.

Завершилась практична частина колегії відвідуванням центральної садиби Охтирського лісгоспу.

Підводячи підсумки відвідин, начальник управління Віктор Чигринець високо оцінив роботу тростянецьких та охтирських лісівників за всіма видами лісогосподарської діяльності та запропонував директорам лісгоспів управління кращий досвід відвіданих підприємств запроваджувати у власному виробництві.

У ході пленарної частини колегії, головним питанням якої стали підсумки дев’яти місяців фінансово-господарської діяльності підприємств управління, Тростянецький та Охтирський лісгоспи потрапили до трійки кращих по трудовому суперництву. Відповідно, ІІ та ІІІ місця.

Начальник управління вручив грамоти директорам лісгоспів-переможців Віктору Зубку (Тростянецький лісгосп) та Юрію Римарю (Охтирський лісгосп).

Нагадаємо, вимпел переможця трудового суперництва у цьому кварталі отримав Сумський лісгосп (директор Микола Сороколіт).

Прес-служба Сумського ОУЛМГ