На Сумщині проходить ХІІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв

Сьогодні, 26 вересня, дещо прохолодною погодою, але сердечним теплом зустріла Сумщина юних лісівників та представників лісогосподарських підприємств з 23 регіонів України, які прибули у область на Всеукраїнський зліт учнівських лісництв.

«Цьогорічний зліт – дванадцятий, на Сумщині ж такий захід проходить вдруге. Правом його проведення ми завдячуємо учнівському лісництву «Совенятко» Роменської загальноосвітньої школи № 11, яке минулоріч вибороло абсолютну першість у такому ж заході, що проходив у м. Житомир, повернувшись додому з Гран-прі», – говорить заступник начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Товстуха.

 

«Приємно сьогодні приймати на Сумщині такий захід, проведенню якого ми завдячуємо нашим талановитим дітям. Це означає, що юні лісівники області працюють ефективно, системно, результативно. Сьогодні тут представлено 10 учнівських лісництв із різних куточків Сумщини, що для нас дуже важливо.Адже діти,завдяки лісовому господарству, мають можливість знайомитися із загадковим і цікавим лісовим світом»,- звернувся до учасників зльоту заступник голови обласної державної адміністрації Микола Подопригора.

 

«Наше щасливе завтра закладається якраз сьогодні, – зазначив у своєму вітальному слові перший заступник голови обласної ради Анатолій Річкаль. – Саме вам, юним хлопцям та дівчатам, які зібралися на даному заході, через певний час лісівники передадуть естафету озеленення рідної землі, збереження її природних багатств. Ви маєте усвідомлювати, наскільки важливим є обраний шлях – у ваших руках майбутнє».

 

Привітали учасників зльоту і директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія Гробова, представники МОН України та заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха.

 

«Для школярів участь у таких зльотах, як і у роботі лісництв є дуже важливою, – говорила Вікторія Гробова. – Крім вивчення біології, географії, хімії, фізики, дітям прищеплюється любов до всього живого. А це вкрай потрібне для виховання справжньої особистості».

 

Справжньою родзинкою урочистого заходу став виступ минулорічних переможців – учнівського лісництва «Совенятко». Продовжились урочистості виставкою досягнень учнівських лісництв.

 

Попереду – два насичених цікавими заходами дні зльоту, в програмі яких практичні заняття, презентація наукових робіт юних лісівників, майстер-класи з інноваційних технологій лісорозведення та лісовідновлення, засідання творчих груп, конкурсно-пізнавальні та екскурсійні заходи. А головне – спілкування з однодумцями і близькими по духу людьми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ