Соціальний захист працівників – головне завдання профспілки, – Михайло Шпакович

Соціальний захист працівників – головне завдання профспілки, – наголосив у своєму вітальному слові під час офіційних урочистостей з нагоди відзначення Дня працівника лісу голова обкому профспілки працівників лісового господарства Михайло Шпакович.

 

Він зазначив, що належні умови праці, гідна заробітна плата, впевненість у завтрашньому дні – це запорука результативної роботи підприємств управління. За турботу ж, яку щоденно проявляють адміністрації до своїх працюючих, останні віддячують самовідданою працею.

 

Найбільш активні з профспілкових лідерів отримали на урочистостях Почесні грамоти Профспілки працівників лісового господарства України.Голова обкому вручив грамоти скарбникупрофкому державного підприємства «Свеське лісове господарство» Ользі Деркач, громадському інспекторуз охорони працідержавного підприємства «Лебединське лісове господарство» Олександру Євтуху та головіпрофкому державного підприємства «Середино-Будське лісове господарство» Ірині Савіній.

 

 

 

 

 

До слова, не лише на сторожі трудових інтересів працівників стоїть сумська лісівнича профспілка. В народі говорять, що хто вміє гарно працювати, той вміє плідно і відпочивати. У цьому сенсі обком профспілки може стати гарним прикладом для інших. Галузеві професійні змагання вже стали гарною традицією і довгоочікуваною подією в житті не лише лісівників, а й вболівальників, які з цікавістю слідкують за змаганнями.

 

Цьогорічна спартакіада з лісівничого багатоборства, започаткована Сумським обласним управлінням лісового та мисливського господарства спільно з лісівничою профспілкою, відбулась напередодні професійного лісівничого свята на базі Лебединського лісгоспу. У змаганнях взяли участь команди всіх 12 лісгоспів управління, які прибули на Лебединщину на чолі з директорами підприємств та головами профспілкових комітетів.

 

Спартакіада пройшла за участі керівництва управління, очільників Лебединського району, представників обласного депутатського корпусу, Народного депутата Верховної ради України В’ячеслава Бухарєва та численної кількості вболівальників. Шлях до перемоги складався з 10 етапів, на кожному з яких необхідно було продемонструвати неабияку особисту фізичну підготовку та командний дух. Змагалися лісівники в метанні сокири з 10-метрової відстані, розпилі колоди двохручкою, віртуозному випилюванні бензопилою деревних млинців, стрільбі з пневматичної гвинтівки (жіночій і чоловічій), користуванні ранцевим вогнегасником, де за однаковий для всіх проміжок часу рахунок йшов на літри води, бігу по 20-ти метровій колоді, поперечному розрубуванні сокирою лежачої 2-х метрової колоди, лісовій естафеті, де команда з двох учасників поетапно повинна була виконати наступні вправи: приніс колоду, відміряв, відпиляв бензопилою, відпиляний кряжк розрубав начетверо. І останній, найзапальніший етап – перетягування линви.

 

Вболівальники активно вболівали, їх азарт створював загальну атмосферу свята і робив її неповторною, додавали змагального гарту Лебединські творчі колективи і окремі виконавці, пахли шашлики, продавалися ласощі. Люди, які завітали на лісівничій захід, мали можливість відпочити на мальовничому березі Псла, бо стадіон, на якому проходило дійство, знаходився на самісінькому березі річки.

 

Після чотирьохгодинної запальної боротьби на екрані змагань можна було побачити результати. Всі володарі І-ІІІ призових місць у видах змагань отримали від профспілки грамоти і грошові винагороди. А команди-переможці, до всього, повезли додому кубки спартакіади.

 

Цього року сходинки п’єдесталу розподілили між собою команда Середино-Будського лісгоспу – ІІІ місце, Шосткинський лісгосп на ІІ місці і на першій сходинці Тростянецькі лісівники.

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ