Харківський науковий інститут розробляє комплексну дорожню карту з удосконалення ведення лісового господарства

Картинки по запросу картинка УкрНДІЛГ

Круглий стіл «Ведення господарства в рівнинних лісах України на засадах екологічно орієнтованого, наближеного до природи лісівництва» відбувся за участю заступника голови Харківської обласної ради Володимира Скоробагача у малій залі Українського науково-дослідницького інституту лісового господарства ім. Г.В. Висоцького.

«Тема дуже важлива сьогодні для країни і для Харківщини окремо. Вважаю, що потрібно вдосконалити процес оновлення лісів. І саме ваші знання, знання вчених, співробітників вашого інституту важливі для того, щоб складати програми, розробляти законопроекти для вирішення проблем сьогоднішнього лісу. Також, найбільше мене хвилює проблема незаконної і неконтрольованої рубки лісу. Вважаю, на цій проблемі потрібно грунтовно сконцентруватися», – звернувся із вступним словом до учасників круглого столу Володимир Скоробагач.

За словами директора закладу  Віктора Ткача, згідно наказу Державного агентства лісових ресурсів Інституту доручено розробити комплексну дорожню карту з удосконалення ведення господарства в рівнинних лісах України на засадах екологічно орієнтованого наближеного до природи лісництва.  «Це пов’язано із гострою необхідністю збереження лісів у країні. Україна підписала низку європейських угод, зобов’язань і підтримує європейські процеси збереження лісів», – сказав він.

«Одна з основних потреб сьогодення пов’язана з ширшим запровадженням екологічно орієнтованих і наближених до природи лісництв. Це, в першу чергу, відновлення природних лісів, по-друге, у штучно створених лісах необхідно запровадити такий комплекс господарських заходів, що наблизив би їх до природних. Тож на сьогодні нам необхідно підготувати численні зміни до законодавства, що регламентують лісогосподарську діяльність», – зазначив під час відкриття круглого столу директор УкрНДІЛГ Віктор Ткач.

За інформацією Харківської обласної ради