НА СПІЛЬНІЙ НАРАДІ ЛІСІВНИКІВ І ДЕРЕВООБРОБНИКІВ ГОВОРИЛИ ПРО ПОДАТОК НА ЗЕМЛЮ ТА ЦІНИ НА ЛІС 

23 серпня в актовій залі Чернігівського ОУЛМГ відбулась спільна нарада лісівників та представників деревообробних підприємств. Відкриваючи нараду, начальник Чернігівського ОУЛМГ Олександр Демченко, звернувся до підприємців як до стратегічних партнерів лісівників. Головну стурбованість керівника Чернігівського ОУЛМГ викликали податкові зміни, в результаті яких лісогосподарські підприємства отримають на свої плечі додатковий податковий тягар і змушені будуть платити за землі, зайняті під лісами. Це викличе суттєве підвищення цін на деревину і негативно вплине на вітчизняні деревообробні підприємства.

Тісна співпраця чернігівських лісівників та Асоціації «Лісозаготівельних та деревообробних підприємств Чернігівської області України» — тема спільної наради, що відбулась в приміщенні Чернігівського ОУЛМГ.

Виступаючи перед представниками деревообробних підприємств Чернігівщини, начальник ОУЛМГ Олександр Демченко підняв болючу тему змін у податковому законодавстві.

Як відомо, нещодавно Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання cтворення та діяльності сімейних фермерських господарств». Закон розширює базу оподаткування місцевих бюджетів за рахунок лісових земель.

«Якщо відповідний закон вступить в дію, то ціна на ринку лісопродукції суттєво зміниться, адже на плечі лісогосподарських підприємств ляже додатковий податковий тягар», — повідомив новину Олександр Демченко.

Про аукціон проінформував заступник начальника Чернігівського ОУЛМГ Олександр Жук.

«На аукціон виставляють 128 тисяч кубометрів деревини, — каже Олександр Васильович. – Це на 7 тисяч кубометрів більше, ніж було у третьому кварталі».

За словами заступника начальника Чернігівського ОУЛМГ, для власної переробки лісогосподарські підприємства використають 47 тисяч метрів кубічних деревини. 70 відсотків деревини, як і на попередніх торгах, буде виставлено на голосову форму, решту – на електронну.

З великим занепокоєнням Олександр Жук говорив про те, що треба звернутися до аукціонного комітету з питання недисциплінованих покупців, які постійно та систематично не вибирають заявлені обсяги деревини. Через це втрачається якість деревини, а підприємства отримують збитки. Він попросив аби прискіпливу увагу даним фактам надали і в Асоціації деревообробників.

«Таких недобросовісних підприємців треба не допускати до аукціону і подавати на них до суду за невиконання договірних зобов’язань», — сказав Олександр Васильович.

Він також зауважив, що спеціалізованого аукціону з продажу необробленої деревини у Києві не буде і даний об’єм деревини буде реалізуватись на загальному аукціоні.

Підбиваючи підсумки наради, начальник Чернігівського ОУЛМГ Олександр Демченко висловив сподівання на подальшу тісну співпрацю з незмінними партнерами лісівників – деревообробниками Чернігівщини. Наступна зустріч із ними буде на аукціоні.

 

 За інформацією Чернігівського ОУЛМГ