Віктор Чигринець: Одна з головних задач, яку ми ставимо перед собою – це збереження нашого лісівничого колективу

У вівторок, 21 серпня, на Сумщині відбувся семінар для працівників служб управління персоналом державних лісогосподарських підприємств, які координуються обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

У відкритті семінару взяв участь начальник управління Віктор Чигринець. Він наголосив на важливість роботи служби управління персоналом у загальній діяльності кожного підприємства.

«Не можна нівелювати роботу кадрових служб. За виконанням будь-якої роботи: чи то посадка лісу, чи догляд за ним стоять конкретні працівники. Тому, одна з головних задач, яку ми ставимо перед собою – це збереження нашого лісівничого колективу області. А щоб наші працівники якісно виконували свої доручення, вони повинні мати безпечне робоче місце і повний пакет соціальних гарантій. Кожен має відпрацьовувати свій робочий час і в межах цього часу якнайкраще виконувати свої функції. Для тих, хто працює понад норму – повинна працювати система заохочення. І за цей механізм на місцях відповідаєте саме ви», – сказав у вступному слові начальник управління.

Заступник начальника відділу бухгалтерського обліку та економіки Євген Фролов – відповідальний за роботу кадрових служб лісгоспів, проаналізував кадрову політику лісгоспів.

«На початок 2018 року на підприємствах управління працювало 2682 працівника, 65 % з яких мають фахову освіту. 25 працівників лісової галузі області мають звання Заслужений лісівник України. Враховуючи, що всі працівники соціально захищені, отримують високу заробітну плату, всі тримаються власних робочих місць. На 11 % в порівнянні з 2008 роком зменшився показник плинності кадрів. На сьогодні плинність кадрів складає всього 6%. Середній рівень заробітної плати складає 13 тис. грн., а це один з найбільших в області показник. Також працівники мають повний пакет соціальних гарантій. Це мотивує людей до якісного виконання своїх професійних обов’язків. Як результат, лісгоспи працюють динамічно, продуктивно і прибутково, виконуючи всі покладені на них державою функції з ведення лісового господарства», – доповів Євген Фролов.

В ході проведеного семінару працівники служб управління персоналом обговорили основні питання з запобігання та протидії корупції, Е-декларування, організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, зміни в законодавстві про працю, відповідальність за порушення законодавства про працю тощо.

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ