Лісокультурна кампанія на Сумщині у повному розпалі

На Сумщині лісокультурна кампанія досягла свого зеніту. Наразі вже створено лісових насаджень на 50 % від запланованої площі.

«На весняну лісокультурну кампанію планами лісгоспів передбачено створення лісових насаджень на площі 859 га та на 1027 га планується провести доповнення. На сьогодні вже створено 435 га лісових насаджень та проведено доповнення на площі 275 га», – прокоментував весняну лісокультурну кампанію заступник начальника управління Олександр Товстуха.

Встигли повністю завершити роботи по створенню лісових насаджень у Лебединському лісгоспі. З запланованої площі 105 га лебединські лісівники створили 106 га лісових насаджень та провели доповнення лісових культур на 20 га лісу.

«Підготовка ґрунту під посадку лісу у кожному підприємстві проходить по-різному. Це впливає на темпи проведення робіт. У крайніх північних Свеському та Середино-Будському лісгоспах незважаючи на піщані ґрунти, ще досить великий рівень вологості, тому тут роботи тривають повільніше. Чорноземні лісгоспи – Сумський та Краснопільський – знаходяться на відрогах Середньоруської височини, у переважаючих у їх рельєфі яругах та балках грунт теж протряхає дещо пізніше, тому вони більшість відведеної під посадку площі планують на осінній період», – продовжує Олександр Товстуха.

Дещо більше 50 % (53 га) лісових насаджень створили у Шосткинському, по 45 га у Тростянецькому (69 %) та Кролевецькому (41%) підприємствах та 44 га (68 %) – у Конотопському лісгоспі.

По доповненню лісових культур на передових позиціях Тростянецькі лісівники – 75 га (42 % від запланованого обсягу – 180 га) та Шосткинський лісгосп – 58 га (42 % від запланованих для доповнення 140 га).

Лісокультурна кампанія на Сумщині продовжується.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ