Сумські лісгоспи розпочали весняну посадку лісу

У роботу по посадці лісу включилися всі без винятку 12 лісгоспів Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«За прогнозами весна передбачається досить коротка, тому працювати треба оперативно. Загалом навесні підприємства планують створити 859 га, з яких 849 га лісових культур та 10 га захисних насаджень. За загальним річним планом – 1010 га, з яких 1000 га лісових культур та 10 га захисних насаджень. Доповнення лісових культур плануємо провести на площі 1505 га, в тому числі 1062 га – навесні. Також для посадки лісу у наступному році плануємо засіяти 7 га лісових розсадників», – коментує весняні лісокультурні роботи заступник начальника управління Олександр Товстуха.

Наразі вже встигли створити 160 га лісових культур та доповнити лісових культур на площі 48 га.

Найбільше – 50 га лісових культур – вже створили у Лебединському лісгоспі, 20 га – у Конотопському, 16 га у Охтирському та по 15 га у Шосткинському та Роменському лісгоспах.

По доповненню лісових культур на передових позиціях Сумські, Шосткинські та Лебединські лісівники – по 10 га лісових культур.

Посів розсадників розпочали у Глухівському лісгоспі, всього засіяли 0,03 га, з запланованих на весну 0,5 га.

Лісокультурна кампанія продовжується.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ