Будьте лісу друзями!

Будьте лісу друзями!

Весняне пробудження природи – для лісівників період вкрай небезпечний. Готуючи присадибні ділянки до посадки, господарі випалюють суху траву, випалюється стерня на сільськогосподарських угіддях. Проведення таких робіт інколи стає причиною великого лиха – лісової пожежі. Головною причиною виникнення яких лісівники вважають, насамперед, людську недбалість.

Щоб запобігти цьому, сумські лісівники завжди напоготові.

«Активізували свою роботу рейдові бригади лісгоспів. Вони є в кожному з 12 підприємств управління. В наявності пожежна техніка та інвентар, встановлено більше 20 веж відео спостереження. Ведеться роз’яснювальна робота через засоби масової інформації», – прокоментував підготовку до пожежонебезпечного періоду заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха.

Та, за словами фахівців, попри всі превентивні заходи, порушники пожежної безпеки таки знаходяться. За підсумками 2017 року у лісах, підпорядкованих підприємствам Сумського ОУЛМГ, виникло 46 випадків лісових пожеж на площі 22,43 га. Середня площа слала 0,50 га. У 12 випадках для гасіння пожеж були задіяні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Шановні відвідувачі лісу! Сумське обласне управління лісового і мисливського господарства закликає дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях під час здійснення сільськогосподарських робіт, та у лісах. Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх. Адже це призводить до масштабних пожеж та трагічних наслідків. Будьте лісу друзями, а не ворогами, і він віддячить вам сторицею цілющим ароматом повітря, лісовими трави, грибами та ягодами, затишком високочолих крон і мальовничим місцем для чудового відпочинку!

Прес-служба Сумського ОУЛМГ