На Сумщині обговорили питання виготовлення правовстановлюючих документів на землі лісового фонду

З ініціативи Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства під головуванням заступника голови Сумської державної адміністрації Миколи Подопригори відбулась нарада з обговорення питання щодо отримання державними лісогосподарськими підприємствами правовстановлюючих документів на землі лісового фонду.

Вона пройшла за участі заступника начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Товстухи, головних лісничих Сумського, Роменського та Конотопського лісгоспів. У засіданні також взяли участь начальник Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Наталія Усик, директор департаменту екології та охорони природних ресурсів облдержадміністрації Ігор Кривозуб, представники юридичної служби обласної державної адміністрації та ін..

Заступник начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Товстуха проаналізував ситуацію з отриманням правовстановлюючих документів лісогосподарськими підприємствами області та наголосив на тривалій і складній процедурі їх отримання. «У загальному на даний час отримані правовстановлюючі документи на 63 % земель державного лісового фонду області. На 100 % виконані роботи по чотирьох з 12 підприємств – це Лебединський, Середино-Будський, Свеський лісгоспи та Кролевецьке лісомисливське господарство. Найбільш проблемними у виготовленні державних актів виявились Глухівський, Шосткинський та Краснопільський лісгоспи», – повідомив Олександр Товстуха.

Нагадаємо, підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства мають у користуванні 282 тис. га, що складає 62 % від загального лісового фонду по області.

Начальник Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Наталія Усик деталізувала вимоги земельного законодавства щодо виготовлення правовстановлюючих документів на землі лісогосподарського користування та самозаліснені площі.

Учасники засідання мали змогу детально обговорити основні проблеми, які виникають при виготовленні правовстановлюючої земельної документації. За словами заступника начальника управління, найбільше проблем виникає якраз на етапі проведення експертизи у структурі Держгеокадастру.

У підсумку наради присутні виробили алгоритм спільних дій для виконання робіт, пов’язаних з отриманням правовстановлюючої документації на землі лісового фонду, контролюючу ж функцію у даному процесі взяла на себе обласна адміністрація.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ