Масляна у рекреаційній ділянці «Лісовичок».

Святкували Масляну за усіма давніми традиціями: були і веселі жарти і  конкурси і концертна програма та, звісно ж, багато-багато смачних млинців з різним начинням та шашлики.

 

17 лютого 2018 року у рекреаційній ділянці «Лісовичок», яка розташована на території Литовського лісництва в селі Климентове відбулося свято Масляна.

Масляна – це перехід від Зими до Весни. Вона розпочинає весняний цикл традиційних свят українців. Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів. Наші предки вірили: рядженими, піснями, танцями та різними заклинаннями можна прогнати Зиму та накликати Весну. Згодом з’явилось спрощене розуміння цього обряду (Зима зустрічається з Весною). А в дійсності, розпочинається нове коло в природі.

Ось і ми теж відмітили цю зустріч Зими та Весни піснями, танцями, розвагами, катанням на трійки конів запряжену у сані для дорослих та малюків або на віслюку для маленьких діточок.

Незабутнім та яскравим свято Масляної в рекреаційній ділянці «Лісовичок» відбулося завдяки творчості вихованців центру дитячої та юнацької творчості села Мала Павлівка та колективу Приватного Підприємства «Комишанське» за допомогу у проведенні свята.

А особлива подяка, усім нашим гостям, які завітали на наше свято Масляної. В цей день ми всі були однією великою родиною, яка разом співала, танцювала, скуштували млинці та вареники. Свято Масляної в рекреаційній ділянці «Лісовичок» відбулось яскраво та весело.