Олександр Товстуха: Ліс має бути максимально доступним і привабливим для людей

«Поряд зі своєю основною діяльністю, наші підприємства використовують можливості побічного користування лісом. Це торгівля у магазинах «Лісовичок» другорядною лісовою продукцією, приміром, новорічні ялинки та саджанці декоративних порід, сувенірною продукцією, яку випускає наш Сумський сувенірний цех тощо», – прокоментував питання побічного користування лісом заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха.

Як результат, торгові точки «Лісовичок» є у Тростянецькому, Глухівському та Роменському лісгоспах. Роменський «Лісовичок» знаходиться на трасі Суми – Київ.  Поряд з магазином упорядковано екологічну стежку, дитячі гойдалки, бесідки. Цей рекреаційний об ‘єкт користується великою популярністю у відвідувачів.

Глухівський «Лісовичок» добре відомий своїми смачними млинцями, які готуються на замовлення у самому магазині. Знаходиться магазин поблизу центральної садиби лісгоспу.

Та особливої уваги заслуговує Тростянецький «Лісовичок». Це база відпочинку, яка розташована на березі річки Ворскла. Замість смітників, які раніше лишалися після відпочивальників, поблизу спеціалізованого магазину виріс цілий рекреаційний комплекс: готель з усіма зручностями, будиночки для відпочинку, упорядковані пляжі, спортивні майданчики тощо. За кілька років свого існування Тростянецький лісовичок набув неабиякої популярності і вже дає додаткові дивіденди лісгоспу.

«Загалом минулорічна реалізація по трьох магазинах та рекреаційному комплексі склала понад 5,6 млн.грн. Але головне в цій діяльності не лише прибуток, а створення необхідних умов, щоб ліс був максимально доступним і привабливим для людей у різних його аспектах.  Важливо, щоб самі люди це розуміли і відносились до лісу з любов ‘ю, а до праці лісівників – з розумінням», – наголосив заступник начальника управління.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ

Рекреаційний комплекс «Лісовичок» ДП «Тростянецьке ЛГ»