У Держлісагентстві відбулось чергове засідання Науково-технічної ради

20 грудня 2017 року в Держлісагентстві відбулось чергове засідання Науково-технічної ради. Середсхвалених документів:

– тимчасові рекомендації щодо проведення першочергових заходів у соснових лісах, пошкоджених короїдами

– нові об’єкти збереження цінного генофонду та вивчення особливостей успадкування господарчо-цінних ознак лісових порід.

– вдосконалені методики розмноження invitro цінних видів і гібридів лісових порід.

– перспективні генотипи і популяції деревних порід для створення високопродуктивних та стійких лісових насаджень і біоенергетичних плантацій, у т.ч. з урахуванням змін клімату.

– ТУ «Ділянки постійні лісонасінні основних лісотвірних порід».

– Рекомендації щодо використання ясеня гостроплодого (FraxinusoxycarpaWilld.) для створення насаджень різного цільового призначення на півдні України.

– нова редакція «Настанов з лісового насінництва».

– Інструкція з проведення інвентаризації лісів.

– Рекомендації для лісопильно-деревообробних підприємств України «Розрахунок норм витрат деревини різних порід на виготовлення пилопродукції залежно від виду лісопильного устаткування та вибір лісопильного устаткування»

Зазначені документи рекомендовані до оприлюднення та впровадження у виробництво.

Більшість схвалених розробок є результатом роботи Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації протягом довгого періоду часу. Тимчасові рекомендації щодо проведення першочергових заходів у соснових лісах, пошкоджених короїдами, виконані з метою підготовки рекомендацій щодо шляхів недопущення поширення осередків всихання соснових насаджень на значні площі та створення на зрубах нових більш стійких і високопродуктивних деревостанів.

Рекомендації для лісопильно-деревообробних підприємств України розроблені фахівцями НУБіП і містять коефіцієнти співвідношення між необробленою деревиною та різними видами пило продукції, що дозволить контролювати легальність використання деревини при виготовленні пило продукції в процесі виписки сертифікатів походження деревини.