Сумські ялинки під пильним зором рейдових бригад

Аби запобігти порушенню природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок, в «гарячу» пору підготовки до Новорічних свят Сумські лісівники активізували роботу по охороні хвойних насаджень.

Картинки по запросу картинка Сумські ялинки під пильним зором рейдових бригад

«Для охорони хвойних насаджень від незаконних порубів у кожному лісництві з 12 державних підприємств області створені рейдові бригадиЦе понад 60 бригад, до роботи в яких задіяні майже 250 чол. В складі кожної бригади представники лісової охорони підприємств, правоохоронних органів та екологічної інспекції. Здійснюючи рейдові виїзди, вони проводять перевірку законності придбання та перевезення новорічних ялинок на автомобільних шляхах, а також здійснюють охорону хвойних насаджень, безпосередньо, у лісових масивах», – коментує роботу з охорони лісових насаджень у передноворічний період заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха.

За словами фахівців, за метрову ялику шукачі «дешевого товару» сплатять 399 грн. завданої державі шкоди від 85 до 170 грн. та штрафу, тоді як такого ж розміру ялика на торгівельному майданчику коштує 40-45 грн. Наразі, за останніми даними, на одного «ялинкового» браконьєра вже складено протокол.

Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що новорічні деревця можна придбати на торгівельних майданчиках, які є у кожному лісгоспі області.

ДП «Глухівське лісове господарство»;

ДП «Конотопське лісове господарство»;

ДП «Краснопільське лісове господарство»;

ДП «Кролевецьке лісомисливське господарство»;

ДП «Лебединське лісове господарство»;

ДП «Охтирське лісове господарство»;

ДП «Роменське лісове господарство»;

ДП «С-Будське лісове господарство»;

ДП «Свеське лісове господарство»;

ДП «Сумське лісове господарство»;

ДП «Тростянецьке лісове господарство»;

ДП «Шосткинське лісове господарство».

У Глухівському, Тростянецькому та Роменському лісгоспах реалізація ялинок та сосен здійснюється і через спеціалізовані магазини «Лісовичок».

Одна точка продажу облаштована у місті Суми по вул. Г.Кондратьєва (біля буд. 181, поряд магазином «АТБ»).

Ближче до Нового року підприємства вивезуть новорічний товар на ринкові площі районних та обласного центру.

Додаткові відомості про наявність товару, ціни та місця продажу ви можете отримати за телефоном «гарячої лінії»Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства (0542) 61 11 27 – Перфілов Михайло Петрович.

Телефон «гарячої лінії» Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства по охороні хвойних насаджень (0542) 77 02 69 – Баня Олександр Васильович.

Готуючись до Нового року, подбайте, щоб ніщо не затьмарило вашого свята!

Прес-служба Сумського ОУЛМГ