Підприємства Сумщини реалізували декоративного садивного матеріалу більш як на мільйон

«В асортименті наших підприємств різновиди вічнозелених: туї, ялівці, самшити, є спіреї, форзиції, вейгели, верба, катальпа та ін. Садивний матеріал, вирощений у розсадниках лісгоспів, стає окрасою прибудинкових територій, парків, скверів, центральних площ міст і селищ, шкіл, лікарень тощо, бо користуються попитом, як у приватних господарів, так і установ, організацій чи фірм», – коментує ринок збуту декоративного садивного матеріалу заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха.

Декоративний садивний матеріал підприємства Сумського ОУЛМГ вирощують для реалізації впродовж багатьох років. Його асортимент здатний задовольнити будь-які потреби і смаки.

«Вирощуванням декоративного садивного матеріалу займаються всі 12 підприємств управління. Але спеціалізуються на вирощенні кілька: Краснопільське, Роменське та Тростянецьке лісові господарства, в меншій мірі займається його вирощенням Шосткинський лісгосп, а в цьому році до їх числа приєднався і Лебединський лісгосп», – продовжує Олександр Товстуха.

На сьогодні підприємствами управління вже реалізовано більше 14 тис. шт. декоративного садивного матеріалу на загальну суму понад мільйон грн.

Найбільше, до 5 тис. шт., реалізували Тростянецькі лісівники, за ними – 3,6 тис. шт. склала реалізація екзотів у Краснопільському та 3,5 тис. шт. – у Роменському лісгоспах. 2 тис шт. саджанців реалізували у Шосткинському підприємстві та до 1 шт. саджанців – у Лебединському.

«Придбати декоративні саджанці можна прямо у розсадниках підприємств, або спеціалізованих магазинах «Лісовичок», які є у Роменському та Тростянецькому лісгоспах. Приємно зазначити, що з кожним роком попит на наш декоративний товар помітно зростає», – констатує заступник начальника управління.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ