Віктор Чигринець: Ми ніколи не стояли осторонь загальнодержавних проблем

«За час воєнних дій до зони АТО було мобілізовано близько 100 працівників наших підприємств та передано значну кількість техніки. У воєнних діях безпосередньо брали участь 41 працівник. Це кращі професіонали своєї справи: лісничі, водії, лісники, лісоруби, трактористи, верстатники, стропальники. Та, перш за все – це діти своїх батьків, чоловіки і батьки у родинах», – говорить начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець.

«В час, коли чоловіки стояли на варті державних кордонів, за ними зберігались робочі місця, нараховувалась заробітна плата, постійно підтримувався зв’язок з родинами. Оздоровлення дітей, допомога у лікуванні, подарунки до свят та забезпечення твердим паливом родин АТОвців – на постійному контролі профспілок лісгоспів», – продовжує начальник.

На жаль, не всім пощастило повернутись додому живими. 1 липня 2015 року дружна родина сумських лісівників попрощалася з вальником лісу Нескучанського лісництва Тростянецького лісгоспу Миколою Давидовим, який загинув на Донеччині, виконуючи свій громадянський обов’язок, залишивши дружину і двох дітей. Втратила єдиного сина і бухгалтер Роменського лісгоспу Валентина Приходько.

«Світлу пам’ять про вальника Миколу Давидова та всіх, хто віддав своє життя за цілісність нашої держави, кожного року на офіційному відкритті наших професійних галузевих змагань вальників лісу, на урочистостях до Дня працівника лісу ми вшановуємо хвилиною мовчання. Не забуваємо у ці дні і про родину колишнього лісівника», – говорить Віктор Петрович.

До слова, лісівники дбають не лише про АТОвців з числа працівників лісогосподарських підприємств. До зони АТО неодноразово відправлялися продуктові вантажі та необхідне спорядження, придбане за кошт самих працівників лісгоспів. Також у 2015-2016 роках лісогосподарські підприємства були дієвими учасниками обласної програми по пільговому забезпеченню родин АТОвців твердим паливом.

«Ми ніколи не стояли осторонь загальнодержавних проблем», – говорить начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець і ці слова постійно підтверджуються конкретними справами.

До Дня Збройних Сил України сумські лісівники планують встановити у кожному лісгоспі пам’ятні стенди з фотографіями своїх працівників, які з честю виконували конституційний обов’язок та проявили бойову майстерність і вірність військовій присязі.