Досвід Німеччини закладено в проекті Стратегії реформування лісового господарства України, – Христина Юшкевич

Картинки по запросу фото Досвід Німеччини закладено в проекті Стратегії реформування лісового господарства України, - Христина Юшкевич

На цьому тижні делегація Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини за підтримки Німецько-українського агрополітичного діалогу перебуває в Україні з метою обговорення подальшої співпраці з Державним агентством лісових ресурсів України та підтримки реформування лісового господарства. Також до складу делегації входять науковці з Німеччини та Австрії.

«Німеччина має багатовікові традиції ведення лісового господарства. Для України зараз дуже цікавий цей досвід. Особливо в питаннях ефективної реалізації суспільних вимог щодо лісокористування. У нашому проекті Стратегії реформування ми також заклали основні німецькі принципи, зокрема, стосовно розподілу господарюючих та контролюючих функцій», – повідомила Голова Держлісагентства Христина Юшкевич.

У свою чергу, керівник департаменту з питань європейської та міжнародної лісової політики Федерального МіністерстваМатіас Швьорер підкреслив, що Україна має свої особливості, і тому нам необхідно виробити власні кроки для вирішення окремих питань.

Під час сьогоднішнього семінару розглядатимуться питання ефективного державного управління сталим, багатофункціональним лісокористуванням, інструменти для координації державних завдань, статистичні основи для державного управління лісами, прозорості та попередження корупції в управлінні державними лісовими площами.

Окрім того, німецька делегація відвідає низку лісових господарств України з метою обміну досвідом та напрацювання спільних подальших кроків для реформування лісової галузі України.