На Сумщині відбулося родинне свято лісівничої майстерності

Саме так лісівники Сумщини називають спартакіаду з лісівничого багатоборства. Вона проходить кожного року в переддень професійного свята – Дня працівника лісу – і збирає численну кількість учасників і вболівальників.

Цьогорічна спартакіада відбулася днями у місті Суми. Для участі у заході до обласного центру з’їхалися команди усіх 12 лісогосподарських підприємств управління.

«Головна мета нашого заходу – це зустріч колективів і спілкування колег між собою. У нас дружна лісівнича родина і чудові традиції. Хотілося б, щоб цей день приніс всім тепла від спілкування та задоволення від заходу, і нехай переможе найсильніший!», – звернувся під час офіційного відкриття до учасників спартакіади начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець.


Команди учасників очолювали директори підприємств та голови профспілок лісгоспів, бо саме лісівнича профспілка і є ініціатором проведення змагань.

Турнірна таблиця складалася з 10 етапів. Кожен з яких потребував професійних вмінь і навичок та неабиякої спортивної підготовки і спритності.

Приміром, на учасників змагань чекали випробування з випилювання дерев’яних млинців бензопилою. У цьому виді роботу учасника з Краснопільського лісгоспу Миколи Кузьменка визнали просто віртуозною. «Виготовлений» ним дерев’яний млинець був товщиною 3,22 мм.

Тростянецькі лісівники довели всім, що їм немає рівних у орудуванні сокирою та ручною пилкою. У змаганнях з поперечного розрубування колоди учаснику тростянецької команди Анатолію Стадніченку вистачило 21 секунди, щоб впоратися з колодою діаметром 20 см., а у змаганнях з розпилювання колоди ручною пилкою тростянецькі лісівники показали результат 11,95 сек., тоді як іншим на це завдання знадобилася ціла хвилина.

Змагалися лісівники і в метанні сокири з 10 – метрової відстані, в цьому виді впродовж останніх років краснопільський учасник Олег Шкиря впевнено утримує першість.

Показували лісівники спритність у бігу по 20-метровій колоді, у користуванні ранцевим вогнегасником, у жіночій і чоловічій стрільбі з пневматичної гвинтівки, змагалися у перетягуванні линви та брали участь у лісовій естафеті.

«Приємно, що з кожним роком і рівень підготовки учасників, і рівень проведення спартакіади лише зростає. Всі команди показали високі результати. Та в будь-яких змаганнях є переможці і переможені. Для перших – це мотивація не втрачати позицій, а для останніх – планка, до якої необхідно тягтися», – наголосив у завершенні заходу начальник управління.

У загальному підсумку змагань ІІІ місце посіла команда Тростянецького лісгоспу, ІІ місце у Краснопільських лісівників, перемогу ж здобули цьогорічні господарі заходу – команда Сумського лісгоспу.


Прес-служба Сумського ОУЛМГ