Сумські вальники серед кращих в Україні

У Всеукраїнському конкурсі – змаганнях вальників лісу, які відбулись 6 вересня 2017 року року на базі ДП «Тетерівське лісове господарство» Київського обласного і по місту Київ управління лісового та мисливського господарства, сумські вальники серед кращих.


Представив команду сумських професіоналів до участі у змаганнях перший заступник начальника управління Віталій Ігнатченко.«Цьогорічні змагання 20-ті. Офіційне відкриття відбулось за участі заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря, Голови президії Товариства лісівників України Олександра Яреська, Голови ЦК Профспілки лісового господарства Степана Кривов’язого та представників Київської обласної державної та районної адміністрацій. У змаганнях взяли участь 26 команд (34 учасника), у тому числі з лісових коледжів – Малинського та Сторожинецького. У нашій команді по основній групі виступав вальник з Свеського лісгоспу Олександр Сидоренко, по юніорах – Євген Красніков з Тростянецького лісгоспу», – говорить Віталій Ігнатченко.

За словами учасників заходу, весь день утримувалась дощова погода, що стояло на заваді безперешкодному виконанню конкурсних завдань. Вальники змагалися у п’яти видах: звалювальні дерева, заміні ланцюга бензопили, розкряжуванні колоди комбінованим різом, точному розкряжуванні колоди та відокремленні сучків.

Вальник з Тростянецького лісгоспу Євген Красніков підтвердив здобуту на обласних змаганнях першість, очоливши за підсумками турнірну таблицю юніорів. Свеський вальник Олександр Сидоренко закрив десятку сильніших.

Тепер сумських професіоналів чекає ще один іспит. Євген Красніков та Олександр Сидоренко ввійшли до складу збірної України, яка захищатиме честь Держави на Міжнародній арені.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ