У Сумах відбувся пленум лісівничої профспілки

«У першому півріччі цього року профспілка спрямувала свої дії на виконання виробничої програми підприємств, зміцненню їх фінансово-економічного становища і вирішення на цій основі соціальних питань», – зазначив у ході пленуму профспілки працівників лісового, що відбувся вчора, 6 липня, голова Сумського обласного комітету профспілки Михайло Шпакович.

Він наголосив, що незважаючи на різке зменшення експорту лісопродукції, в першому півріччі 2017 року на рахунки підприємств надійшло 416,1 млн. грн., що на 50,4 млн. грн. більше ніж за відповідний минулорічний період. До зведеного бюджету України лісгоспи сплатили 141,9 млн. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, що майже на 20 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року. На лісовідновлення, охорону і захист лісу спрямовано понад 100,0 млн. грн. власних коштів. На вдосконалення виробничих процесів у лісопромисловій діяльності інвестовано понад 30, 0 млн. грн. Значні кошти лісгоспи вклали в охорону праці, оздоровлення працівників та їх дітей. Всього на підприємствах управління працювало 2,5 тис. чоловік постійних працівників.

Поряд з цим, Сумська лісівнича профспілка не стояла осторонь загальногалузевих проблем. Свою стурбованість критичним станом фінансування лісового господарства півдня і південного сходу держави працівники лісгоспів підкріпили матеріально, перерахувавши в підтримку лісових підприємств Херсонської, Одеської та Дніпропетровської областей більш як півмільйона грн. зі своїх особистих заробітків.

На пленумі голови підсумували виконання  колективних договорів за перше півріччя цього року. Як завжди, обговорення відбувалося досить жваво. Корифеї профспілкової роботи радо ділилися досвідом з молодими колегами.

Наостанок зголосилися у ІІ півріччі спрямувати основні зусилля на організацію оздоровлення та відпочинку працівників і їх дітей, а також продовжити громадський контроль за дотриманням трудового законодавства та законодавства з охорони праці.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ