Сумські лісівники готуються до посадки лісу у наступному році

Для посадки лісу наступного року лісівники готуються вже зараз. Адже необхідно підготувати якісний посадковий матеріал. План цьогорічної весни по посіву розсадників сумські лісівники виконали на 100%, засіявши 7,9 га.

sl_10.jpg

Пальму лідерства за площею посіву надали хвойним. За ними закріпили 5,1 га від загальної площі, з яких 4,9 га займають посіви сосни звичайної, решта – сосна кримська, ялина, ялиця, модрина, туя та ялівець. Це пояснюється тим, що головною лісоутворюючою породою сумських лісів є сосна звичайна. Вона займає майже 40%  від загальної площі лісу.

Листяним породам у розсадниках підприємств відвели 2,6 га від загальної площі. Домінуючу більшість від цієї площі, надали посівам дуба звичайного – 0,96 га та дуба червоного – 0,5 га, на решті площі висіяли насіння ясеня, бука, липи, клену, берези, тополі, вільхи, акації, горіха та інших.

«Кожного року для посадки лісу наші підприємства використовують посадковий матеріал, вирощений власними силами. Для цього у лісгоспах є достатня кількість розсадників. Вони оснащені системами крапельного зрошення, що дає змогу вирощувати посадковий матеріал у контрольованому середовищі», –   коментує лісокультурне виробництво заступник начальника Сумського облуправління Олександр Товстуха.

Окрім стандартного садивного матеріалу, сумські підприємства  кожного року вирощують більше 110 тис. шт. декоративних саджанців 40 різних видів і форм, які користуються великим попитом серед населення.

За інформацією Прес-служби Сумського ОУЛМГ