Потрібна постійна ефективна взаємодія Держлісагентства і профільних навчальних закладів, – Володимир Бондар

Сьогодні під головуванням заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря відбулася нарада з директорами лісотехнічних коледжів України. Зокрема, участь у нараді взяли директори Лубенського та Малинського лісотехнічних коледжів, Сторожинецького та Чугуєво-Бабчанського лісових коледжів, Шацького лісового коледжу ім. В.В. Сулька.

Під час наради було обговорено низку питання, серед яких – функціонування коледжів у зв’язку з переведення таких навчальних закладів на фінансування з місцевих бюджетів.

На думку Володимира Бондара, ці заклади освіти не повинні стати, з одного боку, черговим тягарем для обласного та місцевих бюджетів, а з іншого – необхідно виробити комплекс заходів для їх збереження, адже вони готують фахівців для лісової галузі.

«Необхідно убезпечити навчальний процес від будь-яких ризиків, пов’язаних із запланованими змінами, – зазначив заступник Голови Держлісагентства, – тим більше, фахівці, яких випускають коледжі, критично необхідні лісовій галузі. Лісове господарство стає наукоємким, активно застосовує технологічні та управлінські інновації. За таких обставин потрібна постійна ефективна взаємодія Держлісагентства і профільних навчальних закладів. Впевнений, що ми повинні не лише зберегти такі навчальні заклади, але й активно їх розвивати».

Окрім того, учасники наради обговорили можливі виклики, які постануть після прийняття проекту Закону України «Про освіту»; співпрацю з підприємствами лісової галузі та інші.