На Сумщині визначили переможців конкурсу «Людина та ліс»

Тисячі робіт на районних етапах та сотні – у фіналі, чотирнадцять з яких стали призерами. Обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Людина та ліс» у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» відбувається на Сумщині в дванадцяте і завжди збирає численну кількість учасників. Свої почуття до лісу діти передають у творах та відображають у малюнках. Сьогодні, 14 червня, відбулось урочисте підведення підсумків цьогорічного конкурсу.

«З кожним роком рівень проведення конкурсу і число його учасників тільки зростає. Обласному етапу передували районні. Ними опікуються всі наші лісогосподарські підприємства на місцях. Кращі роботи районних конкурсів сьогодні представлені у фіналі. Особливо приємно, що географія переможців торкається всіх куточків області: Ромни, Конотоп, Тростянець, Лебедин, Ямпіль, Глухів…Це говорить про те, що у нас скрізь небайдужа, закохана у рідний край і природу учнівська молодь, а це значить, що майбутнє нашого лісу у надійних руках», – зазначив під час фінальних урочистостей заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха. Захід відбувся на базі Сумського обласного центру позашкільної освіти і роботи з талановитою молоддю. Він пройшов за участі заступника директору департаменту освіти і науки Сумської ОДА Олени Попової, керівництва Центру, представників лісогосподарських підприємств управління з міст і районів, чиї учасники вибороли призові місця, вчителів та батьків переможців.

У своєму вітальному слові Олена Попова відзначила важливість мети проведення конкурсу, а також подякувала його учасникам, організаторам, батькам, вчителям і керівникам гуртків, які підготували переможців.

Поряд з вітаннями керівників, свої творчі подарунки юним любителям природи надсилали і колективи Обласного центру позашкільної освіти, що додало заходу особливої святковості. Не оминула своєю увагою учасників свята і сама Матінка-природа, окропивши присутніх рясним літнім дощем.

Чотирнадцять переможців: по сім у кожній номінації, з яких по чотири заохочувальних премії та по три призові місця, отримали свої заслужені нагороди.

Серед учнів молодших класів у конкурсі на кращий малюнок визнані кращими роботи Артема Лихацького з м. Суми «Ми любимо ліс» – ІІІ місце, на ІІ місці робота «Людина та ліс» сумчанки Вікторії Чернякової, перше місце у ямпільчанки Поліни Тетюри – робота «Бережіть ліс».

Серед старшокласників у конкурсі на кращий твір ІІІ місце здобув твір «Людина та ліс» учениці Попівського НВК Конотопського району Анастасії Вохміної, на ІІ місці твір «Людина та ліс» Андрія Цімбота з м. Ромни (Роменська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 11), І місце у Юлії Тюєвої з твором «Легені планети – киснева маска людства» – учениці Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 9.

І учасники конкурсу, і організатори залишилися задоволеними виконаною справою. Ті ж, хто цього року не виборов перемогу,або, з якихось причин, не брав участі у конкурсі – матимуть змогу приєднатися до нього у наступному році.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ