Сумські лісівники вчилися протидіяти лісовим пожежам

У Сумському ОУЛМГ відбулися практичні навчання щодо протидії лісовим пожежам. Проходили вони на базі Лебединського лісгоспу для головних лісничих та інженерів з охорони та захисту лісу державних підприємств управління із залученням фахівців та технічних засобів Державної служби НС. «Загальна кількість учасників занять 49 чоловік. Мета заходу – це відпрацювання порядку взаємодії державної лісової охорони з підрозділами ДСНС при гасінні лісових пожеж», – повідомив заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха.

Лісівники відпрацьовували техніку роботи у конкретній ситуації. За легендою навчань вогонь на лісовий масив мав поширюватися з поля, адже саме сільгосппали і є найбільш небезпечним фактором для виникнення лісових пожеж. Огляд місця загорання та оцінку ситуації проводили за допомогою безпілотника. На першому етапі гасіння пожежі здійснювалось силами лісництва, потім – лісгоспу. А з виникненням загрози переростання низової пожежі у верхову та виявлення ще одного осередку пожежі, на допомогу лісівникам прибув підрозділ ДСНС. «Всі підрозділи діяли злагоджено, приймались правильні рішення, що у практиці роботи при подібних випадках дуже важливо. Пожежу було локалізовано і ліквідовано вчасно. Загалом навчання пройшли на високому рівні», – зазначив Олександр Володимирович.

Поряд з практичною частиною заходу, перебуваючи у Лебединському лісгоспі учасники навчань побували на лісо пожежній станції підприємства та побачили в дії систему відео спостереження за лісовими масивами.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ