У Держлісагентстві проведено національний відбір Міжнародного конкурсу для учнівської молоді

8 червня в Держлісагентстві проведено національний відбір Міжнародного конкурсу «Молодь в лісах Європи». Конкурс проводиться Державним агентством лісових ресурсів за підтримки Товариства лісівників України.

Участь у конкурсі взяли 10 представників учнівських лісництв з Кіровоградської та Полтавської областей, а такожМалинського лісотехнічного коледжу.

Під час проведення відбору було проведено три конкурси:

  • Тестування на знання лісового господарства України англійською мовою.
  • Перевірка вміння розуміти текст лісівничої тематики.
  • Усний тест на вміння спілкуватись англійською.

Перемогу здобула команда юних лісівників Полтавської області. Переможці Євгенія Дуброва, Вероніка Максакова та Тетяна Новосьолова візьмуть участь у фіналі Міжнародного конкурсу, який відбудеться восени цього року в Угорщині.

Довідково:

Міжнародний конкурс «Молодь в лісах Європи» включає два етапи, перший з яких – відбір на національному рівні команди школярів (до 19 років), другий – змагання команд на міжнародному рівні. У 2017 році фінал конкурсу відбудеться в Угорщині.

На Міжнародному рівні буде проведено три офіційних та один неофіційний конкурс. Офіційні конкурси – тестування на знання лісового господарства Європи, практичний конкурс на знання основ лісового господарства та підготовка презентації на задану лісівничу тему. Мова спілкування – англійська.

Умови проведення конкурсу та навчальний посібник щодо особливостей ведення лісового господарства Європи розміщено на сайті конкурсу http://www.ypef.eu/.