В Сумських угіддях побільшало зубрів

Похожее изображение

За матеріалами цьогорічного обліку мисливських тварин в Сумських угіддях зафіксовано збільшення поголів’я червонокнижного зубра на три особини. При цьому по решті видового складу останніми роками спостерігається стабільність. Про це повідомив на черговій колегії Сумського ОУЛМГ в ході розгляду стану ведення в області мисливського господарства заступник начальника управління Віталій Баранов.

«За матеріалами цьогорічного обліку в мисливських угіддях, підпорядкованих підприємствам Сумського ОУЛМГ зафіксовано 47 голів зубра, 92 голови лося, 311 – оленя благородного, 53 – плямистого, 3485 голів козуль та 275 – кабана. Зниження чисельності останнього відбулось за рахунок заходів по депопуляції виду, в зв’язку з виявленням в області спалаху африканської чуми свиней», – констатував Віталій Миколайович.

Одним з головних факторів для збереження та відтворення чисельності поголів’я мисливці вважають охорону державного мисливського фонду від незаконного використання. Загалом впродовж 2016 року підприємствами управління було проведено 1201 рейд та складено на порушників лісового законодавства 182 протоколи.

Поряд з цим, Віталій Баранов відзначив збільшення на 230 тис. грн.. в порівнянні з 2015 роком загальних витрат на ведення мисливського господарства, у 2016 – вони склали 4,8 млн. грн. Це, відповідно, сприяло і збільшенню надходжень від господарювання. Вони склали 3 млн. грн., що на 860 тис. грн. більше попереднього показника і в середньому становить 12,7 тис. грн. з 1 тис. га мисливських угідь.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ