У Сумських лісгоспах триває будівництво лісових доріг

Продовжуючи дорожню справу, в цьому році Сумські лісгоспи планують здати в експлуатацію близько 18 км лісових доріг та підготувати під будівництво наступного року 20 км земляного полотна. Дорожні роботи розпочалися майже на всіх підприємствах.

«На сьогодні роботи по будівництву земляного полотна вже на стадії завершення у Глухівському, Сумському лісгоспах та Кролевецькому лісомисливському господарстві. Роботи по будівництву дорожнього покриття розпочаті у Глухівському, Конотопському, Середино-Будському лісгоспах. У Кролевецькому лісомисливському господарстві – вже майже завершені,- прокоментував хід будівництва лісових доріг підприємствами області начальник відділу використання лісових ресурсів та маркетингу Сумського ОУЛМГ Василь Коломієць.

З запланованих 2,7 км дорожнього покриття Кролевецькі лісівники встигли спорудити 2,0 км, з 3,2 км запланованого обсягу Середино-Будський лісгосп встиг збудувати 1,0 км. Найбільше ж – 3,3 км лісових доріг та 3,3 км земляного полотна – планують здати в експлуатацію у Свеському лісгоспі.

Почали сумські підприємства будувати лісові дороги у 2008 році, з кожним роком додаючи до лісової дорожньої карти області нові і нові маршрути. Нині у своєму арсеналі лісогосподарські підприємства мають більше 200 кілометрів лісових шляхів. Прокладаються вони з урахуванням рубок головного користування. Тому всі дороги суттєво скорочують відстань вивезення деревини, чим пропорційно здешевлюють собівартість рейсів та продовжують термін зносу техніки. В разі ж виникнення лісових пожеж дороги покращують доступ до лісу та дають можливість локалізувати проблему на початковому її етапі.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ