Мисливські господарства Сумщини розвивають вольєрне господарство

На Сумщині обласна рада виділила кошти на розвиток вольєрного господарства. Вони передбачені Програмою охорони навколишнього середовища у Сумській області на 2016-2018 роки.

«Кошти виділені на будівництво вольєра для розширення видового складу диких копитних тварин, у нашому випадку, лані європейської, та організацію вольєрного господарства по розширенню видового складу мисливської пернатої дичини – фазана звичайного», – говорить заступник начальника Сумського ОУЛМГ Віталій Баранов.

«Лань європейську плануємо розводити на базі мисливського господарства «Низи» для подальшого її розселення у природному середовищі. Будуємо вольєр площею 25 га у мисливських угіддях Межирицького лісництва Лебединського лісгоспу. Наразі освоюємо 500 тис. грн. Це частина коштів. Ще 400 тис. грн. обіцяють виділити до кінця року. Фазанами вже кілька років займається мисливське господарство «Суми». Будівництвом вольєра покращуємо умови їх проживання і розведення. На ці цілі виділено 276 тис. грн. З виділенням всієї суми коштів, передбаченої Програмою, плануємо завершити роботи до кінця цього року», – коментує використання коштів Віталій Миколайович.

Зважаючи на те, що на Сумщині лань європейська, як вид відсутня взагалі, будівництво вольєру дасть можливість урізноманітнити видовий склад мисливських тварин.

З розведенням же фазанів мисливське господарство «Суми» планує залучити додаткові кошти на власний розвиток, так як на базі фазанарію планується організація полювання на фазана під вистріл.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ