Колегія Сумського ОУЛМГ підбила підсумки І кварталу 2017 року

Головним питанням підсумкової квартальної колегії Сумського ОУЛМГ було підбиття підсумків господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств області. З доповіддю про це виступив заступник начальника бухгалтерського відділу та економіки управління Євген Фролов.

Він зазначив, що за звітний період лісгоспи виконали всі планові показники по лісогосподарській діяльності. Впродовж весняної лісокультурної кампанії підприємства відтворили 879 га лісів та створили 22 га захисних насаджень. Доповнення лісових культур проведено на площі 1173 га. Доглянули 38 га лісових культур і захисних насаджень та заготовили 502 ,6 кг насіння лісових порід. Для забезпечення весняної посадки лісу наступного року у розсадниках лісгоспів висіяли 0,5 га посадкового матеріалу головних лісо утворюючих порід.

Виконані взяті зобов’язання по рубках, пов’язаних з веденням лісового господарства. План по ліквідній масі по рубках формування та оздоровлення лісів виконаний на 139 %, рубки догляду за лісом виконані на 156 % по площі та 141 % по ліквідній масі. Рубки догляду за молодняками виконані на 173% по площі.

Всього впродовж кварталу від усіх видів рубок лісгоспи заготовили 176 тис. м3 деревини, що на 3,1 % менше в порівнянні з відповідним минулорічним періодом. Поряд з цим, всі підприємства області збільшили обсяг реалізації продукції. Загалом в порівнянні з минулим роком реалізація зросла на 11% і склала близько 200 млн. грн. Найбільші темпи приросту реалізації (понад 30%) в Охтирському лісгоспі, на 20 % збільшився обсяг реалізації у Сумському та Роменському лісгоспах.

Зароблені кошти підприємства управління продовжують вкладати у розвиток власної виробничої бази. На будівництво, придбання, капітальний ремонт основних засобів. Впродовж кварталу підприємства інвестували у розвиток власного виробництва майже 12,5 млн. грн. при плані 6,7 млн. грн.

Також у доповіді було відзначено соціальну складову діяльності лісгоспів: створення безпечних робочих місць, ріст середньомісячної заробітної плати та сплату податкових платежів. Загалом впродовж звітного періоду лісгоспи області сплатили до зведеного бюджету і Державних цільових фондів понад 80 млн. грн., перевищивши майже на 14 млн. грн. відповідний минулорічний показник. З розрахунку на кубометр заготовленої деревини сума податку склала 465 грн. та 0,41 грн. з кожної гривні реалізованої продукції.

Підсумовуючи доповідь, Віктор Чигринець відзначив системну роботу підприємств та акцентував увагу директорів лісгоспів на посиленні контролю за охороною лісів від пожеж.

Насамкінець, колегія підбила підсумки трудового суперництва. За підсумками кварталу лідером став Середино-Будський лісгосп (директор Олександр Плужніков), ІІ місце у Глухівського лісгоспу (директор Василь Кацалап), на ІІІ місці – Тростянецький лісгосп (директор Віктор Зубко).

Прес-служба Сумського ОУЛМГ