Сумські лісгоспи завершили весняну посадку лісу

Завдяки сприятливим погодним умовам та якісній підготовці до початку весняних робіт державні підприємства Сумського ОУЛМГ успішно провели весняну лісокультурну кампанію.

«Всі підприємства вже виконали план по посадці лісу, обліснили місця минулорічних та частково цьогорічних зрубів. З запланованих на весну 1028 га вже встигли створити лісові культури на площі 1064 га. Зважаючи ж на сприятливі погодні умови, посадка лісу продовжується», – прокоментував хід лісокультурної кампанії заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха.

Загалом план по посадці лісу виконано на 104 %.

У лідерах за обсягами створення лісових культур Лебединський, Шосткинський, Свеський, Середино-Будський, Глухівський, Тростянецький та Конотопський лісгоспи.

Доповнення лісових культур провели на площі 1296 га, що становить 112 % до плану. Найбільше за площею доповнили Тростянецький, Конотопський, Охтрський, Свеський, Лебединський, Шосткинський та Сумський лісгоспи.

Поряд з цим, щоб забезпечити власні потреби у садивному матеріалі на наступний рік, розпочалася робота по посіву розсадників. З запланованих на цьогорічну весну 5,7 га вже висіяно 0,23 га.