Декоративний садивний матеріал Сумських лісгоспів користується попитом

Щорічно в період весняної лісокультурної кампанії підприємства Сумського ОУЛМГ реалізовують декоративний садивний матеріал. Асортимент цього товару здатний задовольнити будь-які смаки. І з кожним роком попит на нього помітно зростає.

«Декоративні саджанці користуються попитом як у приватних господарів, так і установ, фірм тощо. Використовують їх для озеленення ландшафтного дизайну територій», – коментує ринок збуту декоративного садивного матеріалу заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха.

«Його вирощуванням займаються всі 12 підприємств управління. Але спеціалізуються на вирощенні – чотири: Краснопільське, Роменське, Тростянецьке та Шосткинське лісові господарства. В асортименті лісгоспів різновиди вічнозелених туй та ялівців, самшиту, спіреї, форизиції, вейгели, верби, катальпи та ін. Нині реалізація набирає обертів. Садивний матеріал, вирощений у розсадниках наших лісгоспів, стає окрасою парків, скверів, центральних площ міст і селищ, шкіл, лікарень тощо», – продовжує Олександр Володимирович.

На сьогодні підприємствами управління вже реалізовано майже 5,4 тис. шт . декоративних саджанців на загальну суму 333 тис. грн.

До слова, за весь період 2016 року лісгоспи продали близько 23 тис. шт. декоративних саджанців на суму понад мільйон гривень.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ