На часі – попередження лісових пожеж

На цьому акцентував увагу директорів лісогосподарських підприємств на черговому засіданні колегії Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства начальник управління Віктор Чигринець.

Необережне поводження з вогнем є причиною масштабних пожеж!

Про готовність підприємств області до пожежонебезпечного періоду доповів на колегії заступник начальника відділу лісового господарства управління Олександр Баня.

Він повідомив, що для захисту лісів від цього стихійного лиха в лісгоспах управління є 16 пожежних та 5 пристосованих автомобілів, 18 пожежних веж, 21 телевізійна система спостереження, 28 мотопомп та 16 мобільних цистерн.

На підприємствах наявні 52 штучні водойми, де облаштовані 26 площадок для забору води. Створено 202 км нових та проведено догляд за 689 км мінералізованих смуг.

Для гасіння пожеж на підприємствах вже діє 55 команд з чисельністю 699 чоловік. Ними проведено 26 рейдів, під час яких виявлено 10 порушників Правил пожежної безпеки у лісах та накладено штрафів у загальній сумі 306 грн.

На сьогодні в лісах управління зафіксована 1 пожежа на площі 0, 02 га. У 2016 році в лісах, підпорядкованих Сумському ОУЛМГ, виникло 14 випадків лісових пожеж на площі 3,12 га. Середня площа однієї пожежі склала 0,22 га. Загальна шкода – 109 тис. грн.