На Сумщині обговорили стан охорони праці

«Неухильне виконання заходів безпеки – це запорука здоров’я і життя працюючих. Тому питання охорони праці має бути в центрі уваги кожного керівника, адже відповідальність за безпеку праці колективів на лежить ваших плечах. Створити безпечні умови праці та бути нещадним до порушників правил техніки безпеки – це ваш обов’язок», – наголосив на черговому засіданні колегії у ході розгляду питання Про стан охорони праці на підприємствах Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства начальник управління Віктор Чигринець.

З аналізом стану охорони праці на підприємствах управління виступив на засіданні головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів та маркетингу Віктор Селезень.

Він відзначив позитивну динаміку збільшення лісгоспами витрат на заходи, щодо поліпшення стану охорони праці, побутових умов та виробничого середовища. За підсумками 2016 роки вони склали 6,9 млн. грн., що на 1,9 млн. грн. більше відповідного минулорічного показника та майже вполовину більше суми витрат, запланованих на ці цілі колективними угодами підприємств. У відсотковому еквіваленті ця сума становить 2,6 % від фонду оплати праці за 2016 рік та складає 2,7 тис. грн. у витратах на одного працюючого.

Найбільша сума відрахувань зафіксована у Свеському (770 тис. грн.), Сумському (716 тис. грн.) та Середино-Будському (659 тис. грн.) лісгоспах.

Поряд з цим, на підприємствах в системі проводиться профілактична робота з виробничого травматизму. Як результат, поступове зменшення кількості нещасних випадків. Аналізуючи їх динаміку за останні 10 років, слід відмітити, що вона має помітну позитивну тенденцію. 9 нещасних випадків у 2007 році в порівнянні з 1 випадком у 2016 році. Всього ж за зазначений період на підприємствах управління сталося 26 нещасних випадків, 6 з яких – зі смертельним наслідком. У домінуючій їх більшості причин – безпечність самих працівників.

У підсумку, начальник управління акцентував увагу директорів лісгоспів на персональній відповідальності по створенню безпечних умов праці на підпорядкованих підприємствах.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ