Держлісагентство разом з Лісовою комісією Шотландії планують проводити спільні дослідження з питань підвищення життєздатності лісових екосистем

Про це повідомила т. в. о. Голови державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Під час візиту до Великобританії Христина Юшкевич провела зустріч з представниками Лісової комісії Шотландії та відвідала підрозділ, який займається прикладними лісовими дослідженнями.

«Тут фахівці займаються, зокрема, розробкою інноваційної стратегії для лісового господарства. Цікавим є обмін дослідниками, науковцями та проведення спільних досліджень з питань підвищення життєздатності лісових екосистем в умовах зміни клімату. Ми одразу зробили відповідний запит для обміну», – повідомила т.в.о. ГоловиДержлісагентства.

Христина Юшкевич зазначила, що за оцінкою Лісової комісії Шотландії приблизно 30% приватних лісів знаходиться у занедбаному стані, оскільки для приватних власників занадто дорого вести лісове господарство.

Також українська делегація ознайомилась із дослідницькою роботою, направленою на покращення властивостей ялини. Христина Юшкевич зазначила, що ці напрацювання є цікавими та необхідними для України в контексті природних негативних чинників, що призводять до масового висихання.

Окрім того, т.в.о. Голови Держлісагентства під час зустрічі з ректором університету Нап’є Андреа Нолан (Единбург) обговорила проблеми лісової освіти та питання організації стажування студентів.

Під час обговорення сторони домовились зосередити співпрацю на питаннях моделювання майбутнього розвитку лісів в умовах зміни клімату та інноваційному розвитку деревообробки і будівництві з використанням деревини.