На Сумщині відбувся семінар з питань охорони праці

Одним з питань порядку денного стало внесення змін до Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості. Зваживши на його актуальність, до Сумщини з’їхались представники всіх регіональних управлінь лісового та мисливського господарства, відповідальні за організацію роботи з питань охорони праці та інженери з питань охорони праці підприємств лісового господарства. Очолював делегацію головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Мусійовський.

Серед запрошених – заступник начальника відділу нагляду АПК та СКС Департаменту нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки державної служби України з питань праці Максим Тягай, головний технічний інспектор ЦК Профспілки працівників лісового господарства Олександр Чуйко та головний технічний інспектор обласної профспілки Володимир Шпакович.

Практична частина семінару проходила на базі Шосткинського, Конотопського лісгоспів та Кролевецького лісомисливського господарства. Його учасники ознайомились з організацією безпечних робіт, станом охорони праці та профілактики виробничого травматизму на нижньому складі Кролевецького ЛМГ. Зауважимо, що даний нижній склад працює на базі високопродуктивного, максимально зручного з точки зору безпечності умов навантажувача на колісному ходу марки CATERPILLER. Таких навантажувачів у державних підприємствах Держлісагентства одиниці. Побачивши навантажувач у роботі, учасники семінару відмітили його функціональність та безпечність.

Далі учасники семінару проінспектували створення безпечних умов для працівників Воронізького у Шосткинському та Грузчанського у Кролевецькому підприємствах цехів переробки деревини. В обох цехах встановлені нові лінії виробництва ТОВ “Бродпол”. Зваживши на економічну ефективність встановлених ліній та їх безпечність у роботі, учасники семінару високо оцінили роботу обох відвіданих цехів. Побували спеціалісти і у паркетному цеху Кролевецького ЛМГ, у котельнях лісгоспів, де встановлені енергоефективні котли марки «КРІГЕР», що працюють на тирсі та відходах лісопиляння; в автотранспортних цехах, лісо пожежних станцій тощо.

У підсумку Андрій Мусійовський відзначив належну організацію охорони праці на підприємствах Сумського ОУЛМГ та подякував Сумським лісівникам за відмінну організацію семінару.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ

Кролевецьке ЛМГ

 

Шосткинське ЛГ