На Сумщині відбувся пленум лісівничої профспілки

Початок року для Сумської лісівничої профспілки – пора гаряча. Це час аналізу, висновків і планів на наступний робочий рік. Називають лісівники цей період «колдоговірною кампанією», і проходить він завжди активно і дієво.

Спочатку профспілкові збори відбуваються у кожній структурній ланці підприємства. Потім – конференції у кожному лісгоспі. І, наостанок, – узагальнення «колдоговірної кампанії» на пленумі обкому профспілки.

Днями, щоб підвести риску у колдоговірній кампанії 2017 року, голови профспілок лісгоспів збиралися на черговому пленумі.

Відкриваючи зібрання, голова обкому профспілки Михайло Шпакович

наголосив, що на всіх підприємствах конференції пройшли на високому організаційному рівні і за обов’язкової участі керівництва управління. Начальник управління Віктор Петрович Чигринець побував на профспілковій конференції у Свеському лісгоспі. Загалом же у конференціях взяло участь 487 делегатів, 112 з яких були активними у обговоренні хвилюючих питань. Під час конференцій профкоми лісгоспів відмічали належне виконання роботодавцями зобов’язань щодо створення належних умов праці на робочих місцях, дотримання державних гарантій оплати та стимулювання високопродуктивної праці.

«Роботодавці, в особі директорів державних підприємств управління, належним чином організували виробничий процес, забезпечили робочі місця усім необхідним і як результат, усі державні підприємства управління виконали виробничі програми 2016 року», – зазначив Михайло Миколайович.

«На охорону праці, забезпечення працівників спецодягом та інших питань безпеки робочих місць спрямовано 10,6 млн. грн., що у 3 рази більше ніж передбачалось колективними договорами. На оплату праці спрямовано майже 265 млн. грн. або на 92,5 млн. грн. більше ніж у 2015 році. Середньомісячна заробітна плата працюючого склала 8625 грн. За 2016 рік оздоровлено 383 працівники і 132 їх дітей, на що спрямовано 2,2 млн. грн., 839 ветеранам і пенсіонерам лісової галузі області надано матеріальну допомогу в сумі 1,1 млн. грн. На культурно-масову та спортивну роботу спрямовано 2,6 млн. грн.», – доповів голова обкому.

Також, Михайло Шпакович зупинився на основних засадах колективних угод 2017 року. Всього ж на 2017 рік укладено 15 колективних угод, які охоплюють 3624 членів профспілки.

В обговоренні доповіді виступаючі були активні і щирі. Профспілкові лідери лісгоспів відмітили, що праця трудових колективів перебувала під сильним морально-психологічним тиском необґрунтованих звинувачень ЗМІ і фіскальних органів. Тому для захисту трудових колективів профспілка зголосилася ще тісніше згуртуватися, щоб довести проблему до керівництва районних адміністрацій, міської влади та громадських об’єднань.

Подбали Сумські лісівники і про колег з лісогосподарських підприємств Південно-Східного регіону України. Враховуючи їх важке фінансове становище, пленум вийшов з пропозицією при наявності фінансових можливостей рекомендувати профкомам лісгоспів Сумського ОУЛМГ надавати безповоротну фінансову допомогу профкомам зазначених регіонів держави.

Насамкінець, профспілкові активісти привітали своїх колег з Середино-Будського, Сумського та Краснопільського лісгоспів, колективи яких за підсумками трудового суперництва 2016 року посіли відповідно І-ІІІ місця.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ