Держлісагентство унеможливило експорт ділової деревини під виглядом дров

Т. в. о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич підписала наказ, який зобов’язує керівників державних підприємств, які належать до сфери управління Держлісагентства, під час поставок за межі митної території України дров паливних обмежити їх довжину двома метрами.

«Підписаний мною наказ унеможливить вивіз з України ділової деревини під видом паливних дров», – повідомила Христина Юшкевич.

Т. в. о. Голови Держлісагентства зазначила, що про введення відповідних норм будуть поінформовані і органи митного контролю.

«Керівники лісогосподарських підприємств повинні неухильно виконувати зазначені вимоги. У разі порушеньДержлісагентство буде ухвалювати кадрові рішення, а матеріали передаватимуться до правоохоронних органів», – додала Христина Юшкевич.

Т. в. о. Голови відомства закликала інших постійних лісокористувачів також ввести аналогічну норму та обмежити довжину дров під час експорту двома метрами.

Нагадаємо, що Законом України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» з 1 січня 2017 року введена повна заборона, строком на 10 років, експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді.