Христина Юшкевич на Сумщині

Власне деревообробне виробництво стане поштовхом для розвитку лісової галузі, – Христина Юшкевич на Сумщині

 

Дуже знаковим є те, що саме державні лісогосподарські підприємства можуть розвивати деревообробку та забезпечують безвідходне виробництво. Таким чином, вони зароблять кошти для розвитку лісогосподарської галузі, лісорозведення та лісовідновлення, і ще й сплачують податки до бюджету.

На цьому наголосила т.в.о. Голови Держлісагентства Христина Юшкевич під час відкриття лінії для випуску обрізних пиломатеріалів у державному підприємстві «Шосткинське лісове господарство», що на Сумщині.

«Запуск нового обладнання дасть змогу додатково переробляти щомісяця 2100 кубометрів деревини, що не має попиту на внутрішньому ринку. Це дасть можливість щомісяця випускати близько 1 тис. кубометрів обрізного пиломатеріалу. Від реалізації продукції переробки буде отримано додатково 3,6 млн грн чистого прибутку на рік. Крім цього, створено 4 нових робочих місця з середньомісячною заробітною платою 7,5 тис. гривень», – повідомила Христина Юшкевич.

Також т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів відвідала державне підприємство «Кролевецьке лісомисливське господарство». Вона ознайомилася з роботою Кролевецького паркетного цеху та Грузчанського цеху переробки деревини, в яких рік тому були встановлене відповідне нове обладнання, і повністю себе виправдовує. У цих лісгоспах встановлені сучасні сушильні камери, які дають змогу виробляти пиломатеріали високої якості.

Спілкуючись з працівниками лісогосподарських підприємств, Христина Юшкевич підкреслила, що «в умовах сьогодення власне деревообробне виробництво стане поштовхом для розвитку лісової галузі, забезпечить створення нових робочих місць та допоможе покращити імідж всієї галузі».

Окрім того, т.в.о. Голови відомства звернула увагу на те, що можливість переробки деревини у державних лісгоспах створює замкнений цикл ведення лісового господарства – від вирощування, висаджування та догляду за лісом до невиснажливого лісокористування і виробництва власної якісної продукції.