Христина Юшкевич: Завдяки роботі Держлісагентства ми зможемо отримати міжнародну допомогу на реформування лісового господарства України

За словами т. в. о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христини Юшкевич, міжнародна спільнота сприймає Україну як країну з нестабільною або перехідною економікою. Тому наша країна не могла розраховувати на міжнародну підтримку в лісовій галузі. Однак, зараз ситуація змінилася. Про це Христина Юшкевич розповіла в інтерв’ю виданню «Gazeta.ua».

Т. в. о. Голови Держлісагентства зазначила, що до останнього часу, такі країни як Україна, не могли отримувати міжнародну допомогу для лісового господарства. Через що відомство стикалося з постійними фінансовими труднощами на шляху реформування галузі.

«Завдяки зусиллям Держлісагентства вдалося внести відповідні пропозиції та додати «країни з перехідною економікою» до переліку країн, які мають право на міжнародну фінансову підтримку лісоуправління, – розповідає Христина Юшкевич. – Взагалі, завдяки Україні, такі формулювання вже з’явилися в проекті Стратегічного плану, а Держлісагентство отримало погодження від секретаріату Форуму ООН з лісів з надання допомоги для розробки проектних пропозицій та отримання міжнародної технічної допомоги для вдосконалення ведення лісового господарства України».

Нагадаємо, в рамках Форуму ООН з лісів Державне агентство лісових ресурсів розпочало підготовку Стратегічного плану ООН по лісам на 2017-2030 роки. За словами експертів, враховуючи навіть той факт, що документи будуть рамкові, їх сміливо можна називати знаковими для лісового господарства. Оскільки в Україні буде впроваджена європейська система управліннями лісами, що дозволить запровадити в країні не лише сучасні методи боротьби з незаконною вирубкою, але і відновлення лісового фонду України.