На Сумщині готуються до ялинкової кампанії

На Сумщині готуються до ялинкової кампанії

На Сумщині розпочав свою роботу координаційний штаб з керівництва проведення операції «Новорічна ялинка 2017». Вчора, 28 листопада, відбулось його перше засідання. Зібрання було ініційоване Сумським ОУЛМГ і проходило під головуванням заступника начальника управління Олександра Товстухи. У ньому взяли участь всі зацікавлені і відповідальні за проведення операції служби області: Держекоінспекції, Інспекції з благоустрою, Головного управління Національної поліції та управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області.

  

«В період цьогорічної ялинкової кампанії лісогосподарські підприємства Сумського ОУЛМГ готові реалізувати 38 тис. шт. деревець. За аналізом попередніх років, це задовольняє потреби у новорічному товарі наших споживачів. Середня реалізаційна ціна ялинок та сосен – 28,3 грн.», – наголосив на початку зібрання Олександр Товстуха.

Щоб відвадити охочих дістати новорічний товар незаконно, представники штабу розробили та ухвалили комплексний план заходів передноворічного періоду 2017 року. Відтак у кожному районі області розпочинають свою роботу патрульні пости, покликані попереджати незаконні поруби. Особливу увагу приділятимуть найбільш цінним хвойним насадженням, селекційним ділянкам та інтродукованим хвойним породам, які, на жаль, і представляють найбільшу привабливість для шукачів «дешевого» ялинкового товару. Поряд з цим, в області буде організоване цілодобове патрулювання лісових ділянок та робота громадських інспекторів з охорони природи на постах ДАІ при в’їздах у місто Суми, вони перевірятимуть новорічний товар на предмет законності його придбання.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ