Володимир Гройсман: Будемо домагатися реальних термінів ув’язнення для тих, хто безбожно вирубував ліси і контрабандним способом їх продавав

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

В Україні створена інтерактивна карта вирубки лісів, яка найближчим часом буде передана до Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури. Про це повідомив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Уряду, у середу, під час розгляду питання щодо нової редакції Санітарних правил у лісах України.

«Хочу  всім  «чорним лісорубам» передати привіт. Я обіцяв кілька місяців назад, що ми зробимо аналіз того, що було вирублено в Україні, по кожному  лісовому господарству. Ми завершили цю роботу. Сказано-зроблено. І у нас уже є спільна з Міністерством аграрної політики та продовольства інтерактивна карта з породами дерев, де ми повністю бачимо, хто скільки вирубав дерев. І по деяких західних областях там є дуже багато питань, які сотні мільйонів можуть нараховувати», – підкреслив Голова Уряду.

За його словами, найближчим часом дана інтерактивна карта буде  презентована. Крім того, цей документ передадуть до НАБУ та ГПУ.

«Ми на найближчому засіданні Уряду, або через одне, презентуємо цю інтерактивну карту. Ми передамо її в Національне антикорупційне бюро України, Генеральну прокуратуру – і будемо домагатися кримінальної відповідальності і реальних термінів ув’язнення для тих, хто безбожно вирубував ліси і контрабандним способом їх продавав», – наголосив Прем’єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал