Липневе засідання колегії Сумського ОУЛМГ відбулось на базі Роменського лісгоспу

Липневе засідання колегії Сумського ОУЛМГ відбулось на базі  Роменського лісгоспу

IMG_2667

Підсумки роботи підприємств у І півріччі Сумські лісівники підбивали на базі Роменського лісгоспу. Саме тут, 26 липня, відбулось чергове засідання колегії управління. 

Окрім підсумків господарсько-фінансової діяльності, що є завжди ключовим у порядку денному квартальних засідань, на колегії обговорювалось питання стану та перспективи розвитку лісо насіннєвої справи на підприємствах управління.

У практичному блоці виїзного засідання учасники колегії вивчали досвід Роменського лісгоспу з лісокультурного виробництва. Бо маючи в порівнянні з рештою підприємств управління не досить потужну лісосировинну базу, Роменський лісгосп зробив у своїй акцент діяльності саме нас цьому. Він спеціалізується на вирощенні декоративного посадкового матеріалу з закритою кореневою системою, реалізації крупномірного декоративного посадкового матеріалу та фігурній стрижці декоративних саджанців. То ж повчитися було чому.

«У цьому році збудували нову теплицю загальною площею 2,5 сотки. На сьогодні тут вирощується більше 80 тис. штук зачернкованого і висіяного матеріалу 53 різних видів», – коментує роботу тепличного комплексу директор лісгоспу Олег Салов.

Це сучасна теплиця об’ємом 950 м3, оснащена новітнім обладнанням та системою туманного зрошення розташована у дворі центральної садиби підприємства. Поряд з теплицею – лісовий розсадник, дендропарк та контейнерний майданчик, де рівненькими рядочками вишикуваний готовий до реалізації декоративний посадковий матеріал. Загальна площа майданчика – близько двох соток, та компактне розміщення контейнерів дає змогу клієнтам переконатись у широкому асортименті запропонованої продукції. Майданчик збудований восени 2014 року, та і за неповні два роки у рази збільшив реалізацію декоративних саджанців по підприємству: з 77 тис. грн. у 2014 році до 170 тис. грн. у  поточному.

Після огляду тепличного комплексу і розсадника учасники колегії побували у Томашівському лісництві на ділянках лісових культур сосни та дуба різних років створення, різних схем розміщення та видів доглядів.

Підсумовуючи практичну частину зібрання начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець високо оцінив роботу Роменського лісгоспу, відзначивши відмінний стан лісових насаджень та сучасний підхід директора лісгоспу до господарювання.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ