День лісу на підприємствах Сумського ОУЛМГ

Вихованці гуртків, ланок юних лісівників, учнівських лісництв позашкільних навчальних закладів області долучилися до відзначення Міжнародного дня лісів, який з 2012 року проводиться 21 березня.

 

Для школярів Глухівщини була організована екскурсія на підприємство, яку провів для юних любителів природи головний лісничий  ДП «Глухівське ЛГ» Кривошеєв Борис Григорович.

Працівники ДП «Кролевецьке ЛМГ» провели тематичний урок знань у Грузчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Працівниками ДП «Краснопільське ЛГ» активно ведеться  посадка  лісових культур. Наразі вже посаджено 14 га;  доповнення лісових культур  на площі  49 га.  Планується залучення  учнів загальноосвітніх  закладів, громадськості  до створення лісових насаджень.

Працівники ДП “Лебединський лісгосп” провели серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів уроки знань про ліси та тематичні заходи, спрямовані на розширення еколого-лісівничої пропаганди, охорону та захист лісів.

Працівниками ДП «Свеське ЛГ» проводились тематичні лекції для учнів 3,4 та 8 класів Свеської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 та  Свеської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 «ліцей».

У школах Середино-Будського району пройшли зустрічі працівників ДП «Середино-Будське ЛГ» зі школярами. На уроках обговорювалися питання спрямовані на захист лісів та лісових насаджень як Середино-Будщини, так і України в цілому.

В учнівському лісництві «Совенятко» Роменської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 11 відбулося урочисте відкриття акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», виставки-презентації досягнень юних лісівників.

Профорієнтаційна екскурсія до дендропарку «Зарічний» з теми «Ліси – легені нашої планети» була проведена працівниками Сумського лісгоспу для 20 вихованців учнівського лісництва «Паросток» Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

На Шосткинській міській СЮН за участю працівників Шосткинського лісгоспу провели науково-практичну конференцію «Видовий склад лісових культур. Перспективи розвитку лісівництва на Шосткинщині».

Керівники учнівських лісництв «Совенятко» Роменської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 11 та «Паросток» Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Зеленська В.В., Ніколенко С.В. беруть участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Відтворимо ліси разом» у м. Київ (21-22 березня 2016).

Загалом, до святкування Міжнародного дня лісів долучилося близько 700 вихованців позашкільних навчальних закладів області.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ