23 грудня в Будинку Уряду відбувся брифінг Першого заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христини Юшкевич

Вона повідомила, що державні лісогосподарські підприємства повністю забезпечують потребу в новорічних ялинках, не завдаючи при цьому будь-якої шкоди лісовим насадженням, бо їх вирощують на  спеціально створених плантаціях.  Цього року  лісівники виростили і підготували до свята  біля  360 тисяч вічнозелених дерев.

Про походження придбаної новорічної ялинки кожен бажаючий може дізнатися, ввівши номер із самоклейної етикетки або бирки на сайті підприємства-оператора www.ukrforest.com. безкоштовно.

«Головою Держлісагентства видано наказ про посилену охорону хвойних насаджень у передноворічний період. Цього  року особливу увагу зосереджено на  взаємодії рейдових бригад  державної лісової охорони та працівників територіальних органів поліції, Держекоінспекції, органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування та засобів масової інформації під час патрулювання лісових масивів»,-  зазначила Христина Юшкевич.

У деяких регіонах України лісгоспи не перший рік  пропонують зручний спосіб реалізації ялинок – ялинки у горщиках. З екологічної точки зору придбання такої рослини дає змогу господареві  прикрасити  садибу, а навесні її можна висадити в грунт.

На завершення Перший заступник Голови Держлісагентства  привітала всіх з новорічними та різдвяними святами та   закликала бути свідомими, не купувати ялинки, які можуть бути заготовлені з порушенням законодавства та із завданням шкоди молодим насадженням, лісовим культурам і природі в цілому.

 Прес-служба Держлісагентства