В Сумському ОУЛМГ відбулось виїзне засідання колегії.

В Сумському ОУЛМГ відбулось виїзне засідання колегії

4 листопада в рамках виїзного засідання колегії Сумського ОУЛМГ керівництво управління та директори лісогосподарських підприємств області відвідали Краснопільський та Тростянецький лісгоспи.
Проведення виїзних засідань колегії давно в практиці роботи Сумського ОУЛМГ. Відтак директорський корпус на чолі з керівництвом управління в рік відвідують щонайменше чотири лісгоспи. «Проведення виїзних засідань стимулює роботу директорів підприємств, адже кожен керівник, який вболіває за своє підприємство, а у нас підібралися саме такі, намагається показати максимально всю діяльність, поділитися новинками роботи, тому колегії завжди носять навчальний характер і містять цінну практичну сторону по обімну досвідом», – говорить начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець.
Цього разу досвідом своєї роботи ділилися з колегами директори Краснопільського лісгоспу (Віктор Мороз) та Тростянецького лісгоспу (Віктор Зубко).
«Географічно обидва лісгоспи розташовані в зоні лівобережного лісостепу з переважаючого твердолистяною деревною породою. Тому метою виїзду був огляд ділянок лісових культур, переважно дуба, різних років створення, посадкою жолудем та сіянцями, з застосуванням хімічного догляду і без нього. Тобто, ще раз на перевіреному часом досвіді пересвідчитись, що у веденні лісового господарства догматика відсутня, а в залежності від географічного розташування, кліматичних особливостей, складу ґрунту та інших природних чинників можуть змінюватись методи посадки і догляду за лісовими рослинами. Головне – кінцева мета – здорові лісові насадження» – зазначив начальник управління.
Поряд з оглядом лісових ділянок учасники колегії побували на лісових дорогах, збудованих підприємствами у цьому році, оглянули лісові розсадники та садиби лісництв лісгоспів.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ