Перші підсумки реалізації Концепції розвитку лісового та мислівського господарства України будуть відчутні вже до кінця цього року.

Перші підсумки реалізації Концепції розвитку лісового та мисливського господарства України будуть відчутні вже до кінця цього року, – заявив Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук

У Держлісагентстві планують економити на електронних торгах більше 1 млрд грн на рік.
Електронні держзакупівлі в лісовому господарстві заощадять до 1 млрд грн на рік, – Олександр Ковальчук.
Перші підсумки реалізації Концепції розвитку лісового та мисливського господарства України будуть відчутні вже до кінця цього року. Про це заявив Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук під час презентації документа на колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України.
«Над документом працювали понад 60 найкращих експертів у галузі, включаючи міжнародних партнерів з ФАО та Європейського інституту сусідства та партнерства. У результаті ми отримали комплексний і покроковий план дій, який максимально відповідає сучасним реаліям лісового господарства України, враховуючи при цьому успішний досвід наших європейських сусідів – Латвії, Польщі та Болгарії», – повідомив Олександр Ковальчук.
Документ визначає 4 пріоритети розвитку галузі: реформування системи управління, створення сучасної лісової охорони, введення електронного обліку деревини для всіх лісокористувачів та перехід на електронні держзакупівлі.
Запровадження загального електронного обліку деревини Концепція передбачає з 1 липня 2016 року. Нововведення унеможливить тіньовий обіг деревини та заощадить державі до 2 млрд грн.
Метою Держлісагентства є розділення функцій господарювання, контролю та управління, що суттєво зменшить корупційні ризики.
Крім того, Олександр Ковальчук анонсував принципове оновлення конкурсної комісії з відбору директорів держпідприємств галузі.
Концепція схвалена рішенням колегії Міністерства, експертів ЄС та представників профільних асоціацій і буде передана на розгляд Кабінету Міністрів України.
Нагадаємо, що у підпорядкуванні Держлісагентства перебуває близько 73 % лісів країни, решта – 27 % належить іншим лісокористувачам. У структурі Держлісагентства показник електронного обліку деревини становить 90 %.
Прес-служба Держлісагентства