Делегація Держлісагентства з робочим візитом перебувала у Латвійських колег.

Делегація Держлісагентства з робочим візитом перебувала у латвійських колег
Як повідомила прес-служба Держлісагентства, з 19 по 22 жовтня делегація Державного агентства лісових ресурсів України з метою обміну досвідом з питань реформування та удосконалення ведення лісового господарства відвідала Латвійську державну лісову службу та Державне акціонерне товариство «Латвійські державні ліси». У складі делегації був представник Сумського ОУЛМГ – директор Свеського лісгоспу Олег Закусило.
У рамках візиту українські лісівники ознайомились із структурою, функціями, пріоритетними завданнями, найважливішими досягненнями державної лісової служби та акціонерного товариства. Особливий інтерес у членів делегації викликало реформування лісової галузі, труднощі та шляхи їх подолання.
Важливим етапом поїздки було ознайомлення з роботою регіональних представництв (структурних підрозділів) Державного акціонерного товариства «Латвійські державні ліси». Основними питаннями обговорення були: формування (логістика) завдань з будівництва лісових доріг, заготівлі деревини, відновлення лісу, заготівлі насіння та його збереження, робота лісових розсадників та способи вирощування садивного матеріалу.
Усі присутні відмітили важливість такого обміну досвідом, а також співпадіння основних цінностей роботи латвійських та українських лісівників: чесність, досягнення результатів у роботі, компетентність, співпраця, доброзичливість, життєрадісність, гордість за свою галузь.